Bog je ustvaril nebo in zemljo

Zgodbe o stvarstvu

Svetopisemske urice so bile v torek, 6. novembra 2018.

Ob prihodu so otroci imeli pripravljene različne sestavljanke in vstavljanke o živalih. Med prihajanjem so si otroci sami izbirali dejavnost. Ko so otroci prihajali se je predvajala  pesem: Kdo je ustvaril…. Na razpolago so imeli tudi različne knjige in slikanice z versko vsebino.

Zbrani v krogu smo zmolili in pripravili oltarček. Pogovor je stekel o današnji temi.  Predstavitev zgodbe je potekala malo drugače. Otroci so si izbrali pripravljene različne sličice in prisluhnili zgodbi. Med poslušanjem so dodajali posamezne sličice na podlago, ki smo jo poimenovali zemlja. Otroci so zgodbi sledili, ter na podlago razvrščali sličice. Po zgodbi smo zapeli in prikazali pesmico: Kdo je ustvaril. Sledil je še ples. Otroci so zaplesali ples sonca, lune in zvezd, ter gibanja živali. Ko je bil dan, so zaplesali sonce in živali, ponoči pa luna, in zvezde.

Cilj današnjih svetopisemskih uric je, da se otrok veseli lepote narave in jo občuduje, ter da otrok do Stvarnika začuti hvaležnost in spoštovanje.

Jedro oznanila: svet je ustvaril Bog. Vse stvari na svetu so dobre in lepe, zato jih občudujemo in skrbimo zanje.

Morda vas zanima tudi