Mladi in Robi Friškovec

cof

V soboto, 11. maja 2019, je bil med nami zaporniški duhovnik g. Robi Friškovec. Najprej je spregovoril o svojem poslanstvu med sveto mašo. Po sveti maši je bilo srečanje z mladimi: birmanci in animatorji.

Nejc Ajlec je zapisal na facebooku:

Hej,
danes nas je na srečanje z gospodom Friškovcem prišla le peščica. Za ene vem, da ste imeli opravičljive razloge, za vse ostala pa upam, da tudi. Za vse, ki vas torej ni bilo, pa tudi za tiste, ki smo bili bi rad povzel eno kratko sporočilo današnjega druženja. Tako sem vse skupaj videl jaz, mogoče je pa kdo domov odnesel kakšno drugačno sporočilo. Here it goes:
    1. V življenju se nam prevelikokrat zdi, da se nam godi krivica, da so vsi okrog nas krivi za našo nesrečo, da smo zvezanih rok, da ne moremo storiti ničesar in se nato začnemo smiliti samemu sebi. To mišljenje je napačno. Življenje si je potrebno vzeti kot IZZIV. Pa naj bojo to šolske obveznosti, službene obveznosti, kakšne druge utrujajoče reči, lahko si pa kot izziv postavimo tudi ORATORIJ v Radencih ( ). Ko se nam zgodi kakršna koli slaba stvar, je pomembno kako reagiramo na to – tu se pokaže veličina človeka.
  • Kakor za medsebojne odnose je v življenju potrebno delati tudi na naši VERI, se pogovarjati z Bogom, ga konkretno prositi oz. se mu zahvaljevati. Naša molitev naj bo pristna, iskrena in sestavljena kot pogovor z Bogom – na takšen način bomo lahko našo vero še bolj utrdili in napolnili našo “prazno posodo”.
  • Velikokrat se nam zgodi, da se v življenju počutimo srečno, nasmejano, veselo in po drugi strani izžeto, utrujeno in prazno. Kakorkoli že, potrebno je razmišljati o naših čustvih, naših doživljanjih in jih potem tudi pravilno interpretirati ter na njih delati – to je ključ do naše sreče.
  • Meni je bilo srečanje zelo kul, tako da hvala g. župniku za organizacijo.
Morda vas zanima tudi