Noetova barka

Pri svetopisemskih uricah je bila tema Noe ...

NOETOVA  LADJA
Otroci so ob prihodu izbirali med ponujenimi dejavnosti. Igrali so se s plastičnimi živalmi, sestavljali sestavljanke o živalih in si ogledovali slikanice, ter različne izdaje Svetega pisma.

Pripravili smo oltarček in naš glavni del pričeli z molitvijo. Spomnili smo se, kaj je bila tema prejšnjega srečanja. Otroci so povedali kaj vse je ustvaril Bog. Nato sva razdelili različne slike, ki so se nanašale na današnjo zgodbo. Otroci so prisluhnili zgodbi in dodajali slike. Zgodbo smo na kratko obnovili.

Sledila je dramatizacija zgodbe o Noetu.

Otroci so nato po svoji želji izbirali med različnimi dejavnosti. Nekateri so nadaljevali z igro na Noetovi barki, eni so nadaljevali s sestavljanko in se igrali z živalmi. Ob koncu so dobili še pobarvanko, ki jo bodo pobarvali doma in se spomnili današnje zgodbe.

Cilj današnjega srečanja je bil, da otrok spozna čudovito zgodbo in ob njej začuti Božjo ljubezen, ter skrb za stvarstvo.

Jedro oznanila: Bog ne prenese zla. Celotno stvarstvo rešuje iz hudobije in ga prenavlja. Bog nas ljubi in skrbi za nas.

Morda vas zanima tudi