Oratorij 2019

Imaš moč

Tema letošnjega oratorija je literarni junak Peter Klepec

PRVI DAN ORATORIJA

Avgust je tu! Delno veseli, ker poletje še kar traja, delno žalostni, ker se počasi končujejo najdaljše počitnice, smo zakorakali vanj. Vendar ne smemo pozabiti, da z avgustom v Radence prihaja tudi ORATORIJ!

Prvi dan je – kljub temu da osnovna oratorijska ideja, ki povzema molitev in učenje božjega nauka skozi zabavo, vsa leta ostaja enaka – tako kot za animatorje, kot tudi za otroke sprememba, nekaj novega. Tako je bilo tudi danes, ko se je vse skupaj začelo.

Geslo letošnjega oratorija se glasi »Imaš moč!«, glavni junak pa je preprost pastirček, večini ljudi poznan po svoji nepojmljivi moči, Peter Klepec. Čez celoten teden se bodo otroci učili o različnih oblikah moči in danes je bila na vrsti moč prošnje.

Dan smo uradno začeli z zborom v krogu, kjer smo se naučili himno, glasno navijali in se odpravili ven, kjer smo po zdaj že tradicionalnem slavnostnem prihodu zastave le-to dvignili ob petju prej naučene himne. Sledila je okusna malica, za tem smešna ter poučna zgodba in kateheze. Sledile so delavnice, kjer smo iz kartona izrezovali in barvali ladjice ter izdelovali igračko, s katero se lahko igraš sam. Za tem smo se odpravili v cerkev, kjer smo glasno zapeli več pesmi, zmolili in se lačni odpravili jest sladko kosilo. Po kosilu smo malce počivali ter se družili s prijatelji, nato so sledile velike kmečke igre. Po dve skupini skupaj sta se premikali od igre do igre, kjer sta tekmovali med seboj in tako zbirali cekine. Zmagala je skupina z največ cekini, vendar smo si potem nagrado razdelili vsi.

Besedilo: Eva Zidar

Fotografije: Špela Berič

www.instagram.com/stories/oratorijradenci/

 

Morda vas zanima tudi