Oratorij 2021 – prvi dan

Oratorij - prvi dan

Z veliko vedoželjnostjo in željo po odkrivanju novih spoznanj in doživetij smo se tudi letos po enoletnem predahu podali v oratorijski teden. Tako animatorji kot tudi otroci smo ta dan nestrpno pričakovali; končno spet oratorij v Radencih.

Skozi teden bomo pobližje spoznavali blaženega Carla Acutisa, ki ima nadvse zanimivo življenjsko zgodbo. Carlo je pri rosnih 15 letih umrl zaradi levkemije, 10. oktobra 2020 pa je bil razglašen za blaženega. V povezavi z njim se letošnje geslo oratorija glasi ‘Originalen.sem´ (Carlo je namreč bil pravi mali računalniški genij).

Prvi oratorijski dan smo, kot je to sedaj že v navadi, začeli v prostorih SMC-ja, kjer smo se po uvodnem spoznavanju in druženju naučili oratorijsko himno. Ob spremljavi oratorijske himne smo nato slovesno na igrišču dvignili zastavo in se okrepčali ob sadju in pecivu. Nato smo si ogledali izvrstno gledališko igro, imeli kateheze in na delavnicah izdelovali zmaje za spuščanje ter na majhne keramične ploščice risali čudovite slike.

Po molitvi in petju v cerkvi ter po odličnem kosilu smo Carlu, kateremu je neznani računalniški ´heker´ onemogočil zaključevanje njegove spletne strani, s pomočjo binarnih kod pomagali priti do zadnjega koraka pri ustvarjanju njegove spletne strani prostovoljstva. Ker smo bili pri iskanju binarnih kod uspešni in tako Carlu pomagali pri dokončevanju njegove spletne strani, smo se zasluženo posladkali pri najboljšem sladoledarju daleč naokoli, pri Đemotu.

Dan smo nato sklenili s spustom zastave in petjem himne. Mi se že nestrpno veselimo drugega dne, spremljajte nas 😊

Jaka Ajlec

Morda vas zanima tudi