Sprejem križa Svetovnega dneva mladih

V petek, 10. 12. 2021 smo se ob 19.00 zbrali mladi iz murskosoboške in mariborske nadškofije na slovesni predaji križa Svetovnega dneva mladih. Pri maši sta bila z nami prisotna kar dva škofa, naš murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf in mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl.

Leta 2023 bo na Portugalskem potekal Svetovni dan mladih, ki se ga bo skupaj s papežem Frančiškom udeležilo več milijonov ljudi iz celotnega sveta. V luči tega dogodka po vsem svetu romajo križi mladih, ki mlade vabijo na Portugalsko. Enega izmed teh križev smo v Radencih sprejeli tudi mladi iz naše škofije. Slovesnost se je pričela s sveto mašo, ki jo je daroval g. nadškof  Alojzij Cvikl, ki nas je pri pridigi vse skupaj povabil v »bližnjo« Portugalsko. Ob koncu sv. maše pa je prisotne nagovoril še naš g. škof Peter Štumpf in nam dal vedeti, da Bog hodi z nami in nam vsakodnevno lajša breme križa. Sledilo je češčenje križa, ki ga je pripravil vodja ŠOM-a, Aljaž Baša skupaj s priložnostjo za sveto spoved in osebno molitev. Večer smo zaključili ob prijetnem klepetu z mladimi iz mariborske nadškofije.

Prijateljem iz Maribora se iskreno zahvaljujemo za udeležbo in predajo križa, ki bo sedaj romal po naši škofiji. Zahvala gre tudi radenskemu župniku, g. Robertu Brestu, ki nas je sprejel odprtih rok in skupaj z mladimi ter vsemi župljani sooblikoval bogoslužje. Veseli smo tovrstnih dogodkov in edinstvenega povezovanja sosednjih škofij, kar si želimo tudi v prihodnje. S tem smo zaključili vse dogodke Škofijskega odbora za mladino v letošnjem koledarskem letu. Pri tem bi radi izrazili hvaležnost vsem, ki ste nas spremljali pri naših aktivnostih. Se vidimo naslednje leto, ko bomo spet #DeliliUpanje!

 

ŠOM MS

Morda vas zanima tudi