Svetopisemske urice: Zadnja večerja

Pri svetopisemskih uricah smo se zbrali z najmlajšimi tudi v Velikem tednu, pred praznikom Velike noči.

Na začetku so otroci barvali pobarvanke in si ogledali Sveto pismo, predvsem slike o Zadnji večerji. Ogledali so si še Sveto pismo v stripu. Pripravili smo oltarček in pričeli z molitvijo Zdravamarija in Sveti angel. Sledil je pogovor o bližajočih praznikih, s poudarkom Jezusove zadnje večerje. Prebrali smo odlomek iz Svetega pisma in se pogovorili, da se na Veliki četrtek spominjamo Jezusove zadnje večerje. Zaradi lažjega razumevanja, kaj se je takrat dogajalo smo tudi mi pripravili mizo za slovesno večerjo. Otroci so dobili hlebček kruha in čaj namesto vina. Zatemnili smo prostor in ob prižgani sveči so prisluhnili še razlagi, kaj se je dogajalo pri zadnji večerji.

Cilj današnjega srečanja je bil, da otrok ob obrednem uživanju zajtrka in ob umivanju nog spoznava in poglablja skrivnosti Jezusove daritve v evharistiji.

Jedro oznanila je, da Bog ostaja z nami po evharistiji, ki se uresničuje po duhovnikovih besedah v Jezusovem imenu: To je moje telo. To je moja kri. To delajte v moj spomin.

Morda vas zanima tudi