Tretji dan oratorija

Minil je že tretji dan zapovrstjo in danes je bilo prav pestro – šli smo se kopat! Dan se je začel kot vedno – z zborom v prostorih pod cerkvijo. Skupaj smo zapeli himno, ki jo vemo že skoraj na pamet. Po tem smo zmolili in prosili za lepo vreme. Takoj za tem je sledila poučno-smešna zgodba in petje himne na svežem zraku ob dvigu zastave, kot se spodobi. Zatem smo pobrali nahrbtnike in se ob petju in igranju kitare z avtobusom odpeljali v Terme Lendava.

Ko smo prispeli, vreme ni kazalo na kakšno veliko spremembo, kar je vodilo do tega, da nas je kasneje v bazenu pošteno zeblo. Ob prihodu smo imeli najprej malico, nato pa poskakali v bazen in se odpravili na tobogane. K sreči se je nato sonce le prikazalo izza oblakov.

Po dolgotrajnem čofotanju, »tukanju« in zabavanju smo se odpravili na kosilo. Po kosilu so nas čakale še slabe tri ure kopanja, ki smo jih poskusili čim bolj izkoristiti. Proti koncu smo se vsi zbrali v toplem bazenu in naš dan, namesto s himno, zaključili z že tradicionalnimi oratorijskimi porokami. Preživeli smo še en lep oratorijski dan!

Besedilo: Eva Zidar
Fotografije: Špela Berič

Morda vas zanima tudi