Animatorji

Animatorji sodelujejo pri oratoriju poleti in organizirajo še med letom oratorijske dneve.
Leta 2014 je bil po daljšem premoru zopet oratorij v naši župniji. Duša animatorske skupine je njihov voditelj Dominik Petko, ki jih povezuje in združuje. V novem pastoralnem letu 2014/2015 smo se dogovorili, da se bomo zbirali vsakih štirinajst dni. Najprej bomo skupaj molili, nato pa se pogovarjali o določeni temi, ki jo bo pripravil voditelj ali župnik. Na prvem srečanju smo izbrali nekaj tem, ki večino najbolj zanima. Prva tema je bila: Ali splav v nekaterih primerih ne bi bil dopusten? Ogledali smo si film “Oktoberski otrok” Pri naslednjem srečanju smo se pogovarjali o tej temi.

Po božičnih praznikih smo začeli s pripravo na zimski oratorij, ki bo od 20. do 22. februarja 2015. Za temo smo si izbrali sv. Frančišek Ksaver. Tema: “Povej naprej!”

Za don Boskov praznik so animatorji aktivno sodelovali. Udleželili so se srečanja z g. Boštjanom Jamnikom, ki odgovoren za mladinsko pastoralo v slovenski salezijanski inšpektoriji in vodja Oratorij Slovenija. Tudi pri praznovanju don Boskovega praznika, 1. februarja 2015, so sodelovali z branjem uvodov in prošenj. Slovesnost je vodil gospod škof dr. Peter Štumpf.