Slavilna skupina Veselje

Po romanju v Medžugorje, avgusta 2006, je vodja skupine, Eli Sarjaš, dobila zamisel in željo prenesti tisto duhovno glasbo na slovensko ozemlje. Tako je začela delovati skupina, ki je v začetku štela 4 člane: bisernica, brač, kitara in bas. Po vsakem romanju v Medžugorje in po molitvah, so se nam priključevali novi člani. Skupina se je krepila, spreminjala, eni so odhajali, drugi prihajali in sedaj šteje vokalno-instrumentalna zasedba Veselje 13 članov:
Eli Sarjaš – vokal, kitara,
Gregor Potočnik – vokal, brač,
Lea Kocbek – violina,
– cahon,
Vanja Rantaša – vokal, klaviature

Jaka Ajlec, klaviature
Jana Zamuda, vokal in kitara

Vokalisti:
Simona Gregorec,
Bojana Semelič,
Hieronim Belak,

Stanko Fekonja.

Ime smo dobili po ideji ene članice, ki je v Medžugorju občutila nepopisno veselje in je predlagala, da se tako tudi poimenujemo, saj pravo veselje prihaja od Boga.
Izvajamo duhovno glasbo vseh žanrov in z največjim veseljem pojemo slavo Bogu. Prihajamo iz različnih koncev. Marija nas je iz Radenec, Radgone, Benedikta, Maribora, Ormoža, Kapele in Ljutomera povezala v eno slavilno skupino z namenom peti in služiti Gospodu. Druži nas vera, veselje do muziciranja in tesno prijateljstvo. Igramo vsako prvo soboto in nedeljo pri maši in adoraciji v Radencih ter vsako tretjo soboto v mariborski stolnici .